Поиск по сайту    



Популярное за сегодня


Это интересно!


Интересное

Облако тегов


Новинки


Полезное

AdSense block #1

Підземна Україна

Мі всі добре знаємо головні пам’ятки нашої країни, її природні багатства. Але існує ще й інший, підземний світ – не менш вражаючий, гарний і трохи містичний. Мова йде про печери, що сховались від питливого ока в різних регіонах України.

Подорож туди не з легких. Доведеться десь брести у воді, десь повзти, десь протискатись у вузькі щілини в породі, причому часто освітлюючи собі шлях лише ліхтариком. Без фізичної підготовки, спеціального екіпірування і з надлишком ваги таких заходів планувати не варто. В той же час деякі печери відкриті для всіх бажаючих. Вони добре освітлені і проходять по маршруту низької складності.

Атлантида

Печера під такою назвою знаходиться на Хмельниччині, в Кам’янець-Подільському районі. Її загальна довжина 2,4 кілометра. Під час подорожі вражає багатство кристалічної структури, різноманітних утворень і кольорів. Так звані зали підземелля – Ніжність, Золота Осінь, Червоні Маки, Сніжна Королеві та інші – розділені невеличкими коридорами. А завершується похід в залі народної творчості, де зібрані вироби з глини усіх туристів, що побували тут, а також можна зліпити власний шедевр.

Кришталева печера

На Тернопіллі, мабуть, зосереджено найбільше у світі печер карстового походження. Найвідоміша серед них – Кришталева, не в останню чергу через те, що входить до незначного списку відкритих для відвідувачів. Простяглась вона аж на 23 кілометри, однак екскурсії проводять лише на 2,5 км. Назву свою ця печера отримала завдяки сніжно-білим і різнокольоровим кристалам гіпсу, що покривають стіни. Безліч з них нагадують різноманітних тварин, рослин, казкових істот. Гордістю печери є Кришталевий коридор, всіяний барвистими кристалами.

Цікаво, що мікроклімат печери чудово лікує органи дихання та гіпертонію. Можливо, колись тут буде успішний центр здоров’я, а сьогодні ми маємо змогу вільно побачити усю цю красу.

Мармурова печера

Унікальна печера, яка входить до п’ятірки найгарніших на всій планеті. Це величезний комплекс ходів, галерей і залів, розташованих на висоті 920 метрів над рівнем моря в Криму. Тільки тут можна побачити деякі види кристалів, вражають формою дивовижні напливи, сталактити й сталагміти. В нижній галереї природа зібрала стільки мінералів, що їх вистачить на цілий музей.

Загальний маршрут займає 1,5 км довжини і проходить по добре освітленій території, зі зручними доріжками й перилами.

Якщо ж вас більше приваблюють екскурсії та відпочинок на відкритому просторі, зверніть увагу на 101 кілометр комплекс розваг та відпочинку на сайте http://101km.co.ua/ukr/.

Эта статья была опубликована в Туризм и отдых. Постоянная ссылка.
AdSense block #2

Comments are closed.